onsdag 29 maj 2013

Vilken bild får du av Helga i detta avslutande kapitel? Hur har hon förändrats under sommaren? Vad betyder hon för Glas - Varför vill han ha henne?

Jag uppfattar Helga som en tillbakadragen och tystlåten kvinna. Hon säger inte så mycket om vad hon tycker och tänker. Jag tror även att det är därför hon går till doktor Glas för att få hjälp. För att hon inte vågar tala med sin man själv.

Efter sommaren och pastorns död så stänger hon in sig själv i en bubbla och kontakten med människor minskar. Man får reda på att hon i alla fall skickar ett brev till någon. Så förhoppningsvis har hon någon kontakt men någon person. Den lilla livsgnista som hon hade innan sommaren då hon ändå hade Recke är som bortblåst. Hon vill inte vara med någon och håller sig undan.

Jag tror att Helga betyder så mycket för Glas eftersom hon påminner honom om den flicka han en gång var kär i. Helga liknar henne och han får även känslor för Helga. Men hon är även som ett projekt han har. Det är som att hjälpa henna blev hans livsuppgift. Glas trodde inte att han skulle få ro i själen innan han hjälpte henne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.